Ensimmäisen hiihtopummipäivämme kruunasi herkkullinen kolmen ruokalajin illallinen Kippo-ravintolassa Sokos Hotel Vuokatin yhteydessä. Odotukset olivat korkealla, sillä olimme kuulleet paljon hyvää kyseisen ravintolan kainuulaisista herkuista.
Ruokalistaa selatessamme tuli suorastaan valinnan vaikeus, sillä niin monet annokset kuulostivat houkuttelevilta. Lopulta päädyimme tarjoilija Maritan suosituksesta Villiruoka-menuun. Tämä kolmen ruokalajin kokonaisuus sisälsi seuraavat annokset:
Erämiehen riistakeitto
Sherryllä aateloitu keitto mehtikanalinnuista, jäniksestä ja juureksista, savuporoteos.
Perhokalastajan juhlahetki
Hiillostettua rautua, nuotioperunaa, jokiraputartaria, muikunmäti-voisulaa ja grillattua parsaa.
Hillakuksa
Kipon lakkavanukasta, vaniljavaahtoa ja korpihilloja.
Hyvin laadittua ruokakokonaisuutta täydensi makuihin sopivat viinit, joiden mukana oli myös paikallista Vuokatin tilaviiniä.
Odotukset todellakin täyttyivät, sillä illallinen oli kerrassaan makuhermoja hivelevä! Erikoiskiitokset erinomaisesta palvelusta Maritta-tarjoilijallemme, ja plussaa Kippo sai rauhallisesta ja tunnelmallisesta ravintolamiljööstä. Suosittelemme! Vatsat erinomaisesta ruuasta pullollaan nämä hiihtopummit ryömivät takaisin hotellihuoneeseen näyttäen tältä:








Ei kommentteja:
Lähetä kommentti